Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Newsflash: Nog plaatsen vrij om honing te laten onderzoeken

HBV Foto 030 Honingraam Ontzegelen

Het koude voorjaar en de natte zomer heeft niet alleen ons, maar ook onze honingbijen parten gespeeld. Veel imkers spreken van magere honingopbrengsten. Dit verklaart mogelijks waarom er voor de jaarlijkse honinganalyses met het Vlaams Bijenteeltprogramma trager stalen binnenkomen dan andere jaren. Wie nog graag zijn honing gratis laat onderzoeken, kan daarvoor nog steeds een honingpot binnenbrengen bij Honeybee Valley. Wil je zeker zijn dat er nog plaatsen vrij zijn, informeer telefonisch of via mail bij Katrien De Keukelaere voordat je binnenspringt of een staal opstuurt (09/264.49.28 of katrien.dekeukelaere@ugent.be).

Er worden dit jaar opnieuw 2 stalen per imker toegelaten: één staal lentehoning en één staal zomerhoning. Vergezel elk staal van een keurig ingevulde fiche die je persoonlijk ondertekent. Wie een positief resultaat behaalt, ontvangt naast de resultaten ook een attest en de waarborglabels die getuigen van een kwalitatieve honing. Die labels kunnen dan ook op elke honingpot van het geanalyseerde lot gekleefd worden en kunnen een extra positieve uitstraling aan de honing geven. Voor meer info kan je hier terecht.

Praktijkdag Bijen in het najaar

Hbv 20180418 5500

Op 5 oktober gaat opnieuw de Praktijkdag Bijen door, georganiseerd door Praktijkcentrum Bijen van het Departement Landbouw & Visserij. Over de inhoud kunnen we momenteel nog niet veel prijsgeven, maar stip in ieder geval deze datum aan in jullie agenda. Het zal de moeite waard zijn om aanwezig te zijn!

Meer lezen...

Dubbelinterview met Pieter Van Ommeslaeghe en Jean-Luc Lamont, ex- en huidige voorzitter van het Toezichtcomité

Pieter Jean Luc

Begin 2018 rondde Pieter Van Ommeslaeghe (links op foto) zijn carrière als voorzitter van het Toezichtcomité af en gaf hij de fakkel door aan Jean-Luc Lamont (rechts op foto). Tijd om beide heren eens aan het woord te laten: Pieter over zijn voorbije functie en Jean-Luc over zijn toekomstvisie. Lees hier het volledige interview.

Meer lezen...

Activiteitenverslag 2de werkingsjaar Vlaams Bijenteeltprogramma 2016-2019

Dsc 5911

Na een zekere opstartfase aan het begin van het eerste werkingsjaar van dit Vlaams Bijenteeltprogramma, vertoonde het voorbije tweede werkingsjaar vooruitgang op vele fronten. Lees hier een samenvatting van de belangrijkste acties die werden ondernomen. 

Meer lezen...

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief